Suara Burung Walit Untuk Dijual

Salam sejahtera dan ribuan terima kasih kerana meluangkan masa melayari Laman Blog ini, kepada para penternak burung walit yang baru dan yang akan memulakan projek Industri Ternakan Burung Walit / Walet boleh dapat cd mp3 suara burung walit yang berharga Rm 300 atau dalam bentuk PENDRIVE ianya Rm 350.00 ( sebuah ).

Cd ini anda gunakan untuk membuat ujian samaada tempat tersebut sesuai dijadikan tapak Rumah Burung kelak dan boleh digunakan untuk Perniagaan Industri Sarang Burung Walit Emas.

cd ini mempunyai 3 suara burung walit :

1. Suara memanggil burung.

2. Suara Luar Bangunan Burung Walit.

3. Suara Dalam Bangunan Burung Walit.

Harga Rm 300 termasuk kos :

1. Harga Pos.

Anda tidak perlu risau akan kerosakan suara burung ini sebab kami akan poskan anda Pendrive yang baru, yang mana anda kena tambah sebanyak Rm 50.00 lagi bagi mendapatkan Suara Burung dalam bentuk PENDRIVE KOMPUTER.

ALIM1346

Bagi mendapatkan CD MP3 SUARA BURUNG WALIT, sila buat pembayaran secara maybank2u, transfer, bayar melalui buku  ke akaun:

Nama : Syukri Bin Lan.

No Akaun : 162076531452 ( MayBank ).

SELESAI PEMBAYARAN SILA HUBUNGI SAYA TEL:  0192361080 ( SYUKRILAN ) atau EMAILKAN : syukrilan@yahoo.com

Setelah saya membuat pengesahan pembayaran anda .Cd Mp3 yang mengandungi suara burung walit mp3 tadi saya akan pos ke alamat anda dan memakan masa 1-2 hari untuk sampai kerumah anda.

Sesudah anda membuat bayaran ke akaun MayBank saya sila tulis nama dan alamat kediaman anda dibelakang slip Bank atau tuliskan nama dan alamat anda di sekeping kertas dan juga sertakan sekali Slip Bank Pembayaran ( Bukti Pembayaran) tersebut dan pos ke alamat dibawah ini :

No. 29b, Kampung Tun Abd. Razak, 44000 Kuala Kubu Bharu, Hulu Selangor, Selangor Darul Ehsan.

# Anda juga boleh membuat pilihan sama ada menelefon / sms kepada saya melalui nombor yang tertera diatas ini sekiranya anda tidak mahu mengeposkan bukti bayaran anda kepada saya, anda juga boleh membuat pilihan seperti ini, kemudian saya akan mengesahkan bayaran anda melalui akaun Maybank saya dan selepas itu saya akan mengeposkan Barang yang anda pesenkan #

Hubungi :

people_191

Tel :  0192361080

Email: walit2009@yahoo.com

SILA MSG ALAMAT ANDA SETELAH SELESAI MEMBUAT BAYARAN KEPADA SAYA…

Prodak di bawah ini

Cd mp3 Suara Burung Walit

alim1241

Rm 300 Sebuah

DI BAWAH INI ADA SEBUAH VIDEO YANG MANA IANYA ADALAH SUARA BURUNG WALIT YANG SAYA JUALKAN INI, SAYA SENGAJA MELETAK KAN SEKALI BUNYI MUZIK SUPAYA IANYA TIDAK DAPAT DICOPY OLEH ORANG LAIN YANG MENDENGARNYA.

Info Penting :

Kepada semua Pengunjung-pengunjung yang ingin membeli Mp3 Suara Burung Walit ini boleh Muat Turun Percuma suara Walit/Walet ini Lihat Video Editer saya ini di bawah sebelum membeli Suara Burung Walit/Walet yang sebenar-benarnya dari saya. Anda boleh Test dulu Suara walit ini dengan syarat anda harus Muat Turun Video Editer ini.

Saya sengaja meletakkan sekali Muzik di dalam Suara Walit ini ,kerana suara ini adalah untuk Test Percuma sahaja kehadiran  Walit/Walet di kawasan Anda.

Saya ulang sekali lagi Suara Walit Test ini sengaja saya masukkan sekali muzik Latar Belakang sebab ianya untuk cubaan anda mengetahui kehadiran walit/Walet di kawasan anda.

sekiranya anda berpuas hati dengan suara burung ini maka bolehlah anda hubungi saya, saya akan jualkan anda dengan SUARA WALIT yang ORIGINAL tanpa ada sedikit pun BUNYI MUZIK seperti anda dengar di dalam Video di bawah ini, dan jikalau anda masih tidak faham lagi dan masih berminat ingin membeli suara walit ini, sila hubungi saya di Talian baru saya :

019-2361080 ( syukrilan ).

Suara Burung Walit Untuk Dijual

SEKIRANYA ANDA BERMINAT DAN INGIN MEMBELI SUARA BURUNG INI SILA HUBUNGI SAYA MELALUI :

1. Phone :  0192361080 ( syukrilan ).

2. Yahoo Masengger ( YM ) : walit2009@yahoo.com.

BUKTI PEMBAYARAN SECARA TRANFERS:

Maybank2u.com 3rd Party Transfer
From:
“m2u@maybank.com.my” <m2u@maybank.com.my>

Add to Contacts

To: syukrilan@yahoo.com

This is to inform you that KIPLIZAN BIN MORSHIDI has transferred RM350.00
to your Maybank account for payment on swiftlet bird sound on 04/29/10 15:45:00 via Maybank2u.com.Please check your account balance.

This is a system generated email. Please do not reply to it.

**********************************************************************
(PPN) Disclaimer:
This message is intended only for the use of the person to whom it is expressly addressed and may contain information that is confidential and legally privileged. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any use, reliance on, reference to, review, disclosure or copying of the message and the information it contains for any purpose is prohibited. If you have received this message in error, please notify the sender by reply e-mail of the misdelivery and delete all its contents.

Opinions, conclusions and other information in this message that do not relate to the official business of Malayan Banking Berhad shall be understood as neither given nor endorsed by it.

TERBARU 03.11.2010 ( SUARA BURUNG WALIT BARU ).

Kini saya mempunyai 2 Suara Panggil Walit yang Terbaru. Suara ini hanya single Suara Panggil Walit yang beharga Rm 500 untuk 2 Suara ini anda beli. Suara ini berlainan sedikit dari suara walit yang ada di di VIDEO di atas.Suara ini special sebab itu ia mahal sedikit. Suara ini juga boleh digunakan untuk suara walit luar bangunan atau juga boleh digunakan untuk membuat Testing kehadiran Walit di kawasan yang baru anda ingin bina Bangunan Walit Baru.

Sekiranya berminat sila hubungi saya di No: 0192361080 ( syukrilan ). Sms Juga saya terima.

 #####################################################################

Bukti Pembayaran Online Tranfers Ke 2 kepada saya
—– Forwarded Message —–From: “m2u@maybank.com.my” <m2u@maybank.com.my>
To: mulicute88@yahoo.com.my
Sent: Friday, 23 September 2011 1:25 PM
Subject: Maybank2u.com 3rd Party Transfer

This is to inform you that ROSLINA BINTI ABDUL AZIS has transferred RM350
to your Maybank account for  on 09/23/11 13:24:46 via Maybank2u.com.

Please check your account balance.

This is a system generated email. Please do not reply to it.

**********************************************************************
(PP) Disclaimer:
This message is intended only for the use of the person to whom it is expressly addressed and may contain information that is confidential and legally privileged. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any use, reliance on, reference to, review, disclosure or copying of the message and the information it contains for any purpose is prohibited. If you have received this message in error, please notify the sender by reply e-mail of the misdelivery and delete all its contents.

Opinions, conclusions and other information in this message that do not relate to the official business of Malayan Banking Berhad shall be understood as neither given nor endorsed by it.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Promosi Jualan Suara Burung Walit untuk Tahun 2013.

 Rm 350 .

Mengandungi  Suara walit :

  1. Suara Dalam Bangunan
  2. Suara memanggil Burung / Suara Luar
  3. Suara Koloni

Percuma :

  1. Sebuah Pendrive 4G
  2. 7  Suara Memanggil Burung  yang beranika  jenis suara.
  3. Suara Luar & Suara Dalam.
  4. Suara Anak Walet.
  5. Percuma Khidmat Nasihat Selepas Pembelian.

 Berminat sila hubungi : 019-236-1080 ( syukrilan ).

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Update : 31.12.2012/Monday/03.51(pm).

Muat Turun Secara Percuma Suara Burung ” Walet Luar & Dalam ” Sah Sehingga 31.12.2013 berkuatkuasa dari sekarang. sekian terima kasih.

Sila copy paste /ikuti Link Blog Dibawah ini

: http://kelikkb.blogspot.com/p/set-pembenihan.html

34 Responses to Suara Burung Walit Untuk Dijual

  1. azrulnizam says:

    saya mula nk berminat dengan burung walit namun saya masih kabur perihal bab penjagaan dan pengendalian tempat.Saya juga masih kabur dengan burung yang mana satu di perlukan kerana burung ini mempunyai pelbagai sepisis.Sekiranya pihak tuan mahu berkongsi pengalaman tuan dalam kepakaran walit ini saya ucapkan jutaan terima kasih.
    Saya berasal dari sarawak.

    • razmi says:

      hai saudara, saya pun dr sarawak, saya dah pun mempunyai rumah burung. saudara dekat kawasan mana? kalau nak berkongsi perihal burung walit saudara boleh email saya : rmie66@yahoo.com

      • Rawit Nuni says:

        Sy dari Sematan tok…minat juak ngan walet ya..dh kursus ria…tp lom da suara panggil yang bagus…boleh kitak ser ngan kmk kh??

    • saya pengusaha dalam bidang sarang burung walet gua/moyen dan jg seriti gua dalam partai besar maupun kecil dan apabila anda mempunyai sarang burung walet gua dan seriti gua seperti pinus,campur,rumput laut,ijuk DLL silahkan hubungi no 085233333979 dan 081913444443 http://pengusaha-sarang.blogspot.com/

      • Mohammad Bin Ripin. says:

        Saya minat dalam industri burung walit.Berapa kah harga complete set utk sound system utk suaranya, maksud saya player,speakers,amplier dan CD dll.

  2. pterchech says:

    mahalnyer!!!X bleh kureng ke bang..

  3. Tuan, Saya dari sabah sebalah pantai barat,iatu Kota Belud, saya berminat tentang perusahaan burung walit,tapi malang nya saya tak dapat bekelan cd suara burung, maka itu jika tua dapat bekal saya suara itu, maka saya ucap ribuan terima kaseh di dahulukan

  4. al walit says:

    15 hinggit dah le bang,mahe beno nye pon, organg kpg mane manyak duet

  5. Hamid says:

    Rasanya kalau org yg tak mampu nk beli suara walit tu lbh baik jgn libatkn diri dlm industri ni..:-)

    to En zul – harga suara walit bergantung kepada KUALITI dan KESAN bukan jual macam tu je.

  6. anak walet says:

    lagu s kadariman ke

  7. Adri Pati says:

    saya telah bikin gedung walet (baru jadi), saya niat untuk beli suaranya, tp saya ragu jangan habis transfer duit suara burungx tinggal melayang2 diawan tiada sampai2..!!!

  8. atie says:

    Save cost

    Sy baru dlm bidang ini.
    Burung hanya main jauh di atas.
    Ada tak suara yang boleh panggil masuk?
    Saya di kawasan kedah.

    Kepada yang baik hati dan boleh dibuat kawan
    minta kongsi suara burung dan pengetahuan
    habitat burung.

    Email: yatieismail83@gmail.com

    T.kasih.

  9. Pak Lah says:

    klau sy dtg tmpat abg amik sendiri suara burung walit tue bleh tak…….ader tak pakej nak wat sarang burung walit

  10. azmi says:

    slm, saya bminat utk mengetahui cara membina sarang brg walit bermula dari mbina bgnan hingga ke sistem bunyi,,mcmana cara untuk dapatkan cara tersebut dan berapa kos,,terima kasih,,dari azmi

  11. pok Ralit says:

    sy nk bt rumah burung walit kecil tp tkt pula burung walit tak datang?lokasinya berhampiran dgn hutan sb nk cuba dahulu..bagi komen?

  12. mohamad asyraf says:

    saya baru dalam bidang ini.burung walet terbang tinggi di awan.ada tak suara panggil walet masuk gedung???saya di kawasan kelantan…….
    kepada yg baik hati dan boleh dibuat kawan minta kongsi suara burung dan pengetahuan tentang burung………

  13. saya berminat nak beli suara burung walit ada masa sy akan call

  14. Nabila Bela says:

    Kami bekerja dibidang jual beli sarang burung walet dan seriti dengan partai besar mau partai kecil (Gua-gedung-rumput laut/lumut-ijuk-pinus-campur-dll) hubungi kami pengepul sarang burung terbesar dijawa timur tlp: 0812 498 222 22 MUHAMMAD AL-HABSYI dan kami juga menjual suara pemanggil walet dengan kwalitas istimewa dalam waktu 3-6 bulan anda akan lihat hasilnya dengan bangga..

    • salam utomo says:

      pak habsyi…..sy ada stok sarang walet gedung br panen..kl bpk minat dan harga cck bs tlp sy di nomer 082149596975,lg byk stok nich sy

  15. zakaria says:

    saya nak beli sarang burung walet yg belum di proses,berapa 1kg

  16. nur says:

    saya sgt bminat utk mceburi bisnes ni. saya bminat utk mengetahui cara membina sarang brg walit bermula dari mbina bgunan hingga ke sistem bunyi,,mcmana cara untuk dapatkan cara tersebut dan berapa kos. kalo boleh, biarlah dgn kos sederhana shj dulu@kecilan sbb saya xde modal yang besar. sekiranya berjaya, insyaallah akan menuju ke arah tsebut.saya juga bminat uk mbeli suara burung walit iaitu uk smua situasi, (luar&dlm bangunan dsgnya). Blh kira murah sikit x@harga special?

  17. RAJA KAYU(king wood)
    HARGA RM1600
    PANJANG KIRA-KIRA 2 METER
    BERMINAT SILA HUBUNGI EN.MIE 0139362285
    EMAIL:tasekmentigaa@yahoo.com
    FACE BOOK: tasek mentigaa (gambar ada di sini

  18. wan says:

    saya dari sabah..area kk..ada sesiapa y berminat beli sarang walit putih belum proses..sila email pada saya harga y ditawarkan untuk 1 kg..
    waniswiftlet@hotmail.com

  19. mr.scop says:

    Sesiapa yang berminat nak beli sarang walet…sila sms…ada lebih 2 kilo dalam stok

  20. mr.Walit kk says:

    saya dari area kk, sabah…saya amat berminat mengusahakan burung walit… tp masih ragu2 utk suara burung ini…. kepada sesiapa yg baik hati utk berkongsi sila share kepada saya.. melson_adexx@yahoo.com

    • burungwalit says:

      terima kasih kerana membeikan soalan, buat masa ini industri dan pasaran burung walit berada di tahap pasaran yang lembab, kebanyakkan pembeli/pengguna sarang walit hanya membelikan produk yang telah di botol dan diproses oleh pengilang sahaja, kalau ada niat untuk membangunkan rumah burung harap dapat di tangguhkan dahulu…bukan niat untuk menankutkan encik tapi komen sebagai nasihat..kita tak tahu bilakah harga walit akan stabil.

  21. Hikari says:

    saya dari sarawak.. nak tanya sekarang ni berapa harga sarang burung walet 1 kg???

  22. NOR says:

    SARANG BURUNG WALET RUMAH JENIS PUTIH
    GRED A RM1700
    GRED SUPER AAA RM2000/KG
    HARGA DIJAMIN TERENDAH DIPASARAN!!!
    sarangburungmalaysia@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s