Pemborong Sarang Burung Walit 2011

Salam sejahtera dan salam 1 malaysia buat Pengunjung-pengunjung, terima kasih kerana meluangkan masa melayari lamab Blog ini. Untuk pengetahuan semua untuk mencari Pemborong Sarang Burung Walit memang agak sukar di Internet namun sesetengah Website memang terdapat pemborong Walit ini, anda harus rajin untuk Google di Internet dan meletakkan Komen anda di ruang yang telah saya sediakan moga-moga dengan ikthiar ini anda usaha anda berjaya.

Saya juga mempelawa sekiranya ada  para pengunjung-pengunjung yang ingin mengiklankan diruang yang telah saya sediakan saya amat mengalu-alukan asalkan buat komen dan iklan selain burung walit mahupun komen-komen yang tak enak dibaca, komen seperti ini akan saya delete segera.

Sebenarnya ramai Pemborong Sarang Burung walit disini namun sebenarnya Ramai Pemborong Pihak Ke-3 mengaut keuntungan atas angin. Anda benar-benar tidak jumpa dengan pemborong Direct sebenarnya ialah maklum lah berniaga sapa-sapa pun inginkan keuntungan dan kekayaan, sapa tak mahu kaya betul..!!

Saya sarankan kepada pengusaha-pengusaha walit yang baru Menternak Burung walit ini masuk Persatuan Walit di Tempat masing-masing atau di daerah masing supaya harga-harga Sarang Burung Walit Terkini 2011 stabil. Tidak ada yang  murah biarlah harganya selaras untuk dijual para Pemborong-pemborong Sarang Burung walit Tahun 2011 ini.

Setiap Persatuan-persatuan Walit/Walet/Sriti memang sudah ada Pemborong Tunggal yang bakal membeli Sarang Burung walit anda. Anda tidak perlu risau pasal harga lagi dan susah payah mencari di Internet. Pendapatan anda Stabil dan Konsisten.

Sekian sahaja cadangan saya dan saranan saya, sekiranya ada Komen-komen yang boleh membantu dan lagi bagus sila turunkan Komen-Komen anda di ruang Komen yang telah disediakan di bawah, sekian Terima Kasih.

About these ads

About burungwalit

saya penjual mp3 suara burung walit.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

125 Responses to Pemborong Sarang Burung Walit 2011

  1. william b stephanus says:

    sy da komen apa2 cuma nak tau macamana sy nak mula meternak atau membeli sarang burung walit ini..bantu sy.

  2. Yugarajan says:

    Saya ingin mengusahakan industri sarang burung walit dan telah mendapatkan pinjaman bank untuk membina rumah burung walit. Saya telah berjumpa dengan seorang contractor yang membina, membeli, memproses dan mengedarkan sarang burung walit ke luar negara. Kontraktor tersebut ingin membina rumah burung walit (100% dengan kos saya) dan juga ingin menuai dan membeli sarang burung dengan harga pasaran apabila ia mengeluarkan hasil. Tetapi dia ingin 20% daripada harga jualan selagi dia menuai hasilnya. Saya ingin mengetahui harga pasaran sarang burung walit sekilogram dan adakah ia amalan biasa untuk memberikan 20% keuntungan hanya untuk proses tuaian untuk selama-lamanya.

  3. berlin says:

    sy mau cari pembeli sarang burung walet goa sy bisa menyalurkankan ratusan kilo berminat hubungi sy …., 081374697400

  4. kotam says:

    saya ada sarang burung yg siap..boleh saya tahu dimana saya nak jual..blh bagi maklumat pada saya untuk pembeli sarang burung..

  5. saufi says:

    saya sedang menolong penternak kecil- kecilan untuk memasarkan sarang burung walit yang masih ada bulu. saya membeli terus dari penternak tersebut. sesiapa yang berminat hendak membeli dari saya sila balas.

  6. azrol says:

    saya membekal sarang burung gua..insyallah bekalan bekalan berterusan..boleh hubungi saya di number) 0136393113 (azrol)

  7. zaila says:

    saya ade partner yg membeli sarang burung ini…beliau membeli yg belum proses…seterusnya beliau memproses dam meng-exsport ke nagara china..kilang beliau berada d k.l………..

  8. darman says:

    sy ad stok srang brung walit…sila hbungi sy ..pembeli amat dperlukan
    0163907732

  9. juli hendra bin ahmad says:

    saye ade mempunyai sarang burung walet, dan saye ingin memncari pembeli.
    sekiranye ade ingin membeli…???
    jika ade yang mau beli..hubungi kami ke no 081371177251..
    sekian dan terimakasih..

  10. nazri hood says:

    call sy beminat 0196097388

  11. nizam says:

    siapa boleh beli sarang burung walit?
    ada stok 500kg belum proses
    tolong email berapa RMsekilo ke mohamadnizamkasim@gmail.com
    TQ

  12. zahir says:

    saya ada sarang burung walit gua berminat email kepada saya

  13. Haliza says:

    Saya ingin membeli sarang burung walet yang dekat dengan sekitar tawau..sesiapa yang menjual sarang burung walet dekat area tawau boleh contact saya(0148615057)

  14. Nicholas says:

    Bro u boleh email gambar sarang burung walet gua u ngan saya lepas tu kita ronding harga ni email saya nicholasmeling@gmail.com lepas email u masej ngan saya ni fon call saya 0194845656 jangan lupa kasi tau nama u banyak claien saya tak dapat ingat ok bro.. gud nigh and gud luck…

  15. dyla says:

    saya mempunyai sarang burung gua madai dan guomantong sabah..
    belum kupas dan sudah kupas..arga boleh runding bergantung kawasan anda.
    berminat boleh email dan terus berhubung dgn saya..

    dyla:0173300176
    email:selyeo@yahoo.com.

  16. Man says:

    sya ingin mjual sarang burung walet rumah… yang belum diproses lagi….
    sila hubungi saya 0145214024..

  17. Nabila Bela says:

    Segera Hubungi Bapak Muhammad Al Habsyi dengan nomor HP. 081249822222 / 087857842051 Kota Bondowoso Jawa Timur Sebagai Pengusaha Sarang Burung Walet Melayani Jual Beli Sarang Burung Walet dan Seriti dengan Partai Besar Maupun Kecil, Kami Juga Menjual Mesin Pemanggil Anakan Walet Kualitas Istimewa, Pakar No. 1 Se Asia dan Dalam Waktu 3-6 Bulan anda Akan Bangga Melihat Hasiln…

  18. Nabila Bela says:

    KAMI MENERIMA JUAL BELI WALET DAN SERITI [ WALET GEDUNG NEN WALET GUA ] KAMI MENERIMA DENGAN PARATI BESAR MAUPUN KECIL HUBUNGI KAMI PENGEPUL TERBESAR DIJAWA TIMUR MUHAMMAD ALHABSYI DAN KUNJUNGI WEB SAYA http://www.nabila-ratuwalet.com dan blog saya http://nabila-ratuwalet.blogspot.com dan hubungi kami dinomer 081249822222,087857842051 bagi yang serius kami juga menproduksi alat pemanggil burung walet tersohor didunia

  19. Nabila Bela says:

    KAMI MENERIMA JUAL BELI WALET DAN SERITI [ WALET GEDUNG NEN WALET GUA ] KAMI MENERIMA DENGAN PARATI BESAR MAUPUN KECIL HUBUNGI KAMI PENGEPUL TERBESAR DIJAWA TIMUR MUHAMMAD ALHABSYI DAN KUNJUNGI WEB SAYA http://www.nabila-ratuwalet.com dan blog saya http://nabila-ratuwalet.blogspot.com dan hubungi kami dinomer 081249822222,087857842051 bagi yang serius kami juga menproduksi alat pemanggil burung walet tersohor didunia

    *

    By: Nabila Bela on Ogos 12, 2011
    at 2:12 pm

    Balas

    Komen anda sedang

  20. sarang burung says:

    slm ,ramadan ,,,sya mempuntai stok srg jenis gua da rmh,,sesiapa berminat ,just call me 0102948050

  21. sumber alam says:

    Salam sejahtera semua…nak ambil kesempatan ucap selamat sambut Hari Lebaran yang bakal tiba so harap2 jgn la di tuai dulu srg brung tu hingga tempoh hari raya nnt..kasi la chance burung2 tu beraya jugak..hi2.

  22. saya pengusaha dalam bidang sarang burung walet gua/moyen dan jg seriti gua dalam partai besar maupun kecil dan apabila anda mempunyai sarang burung walet gua dan seriti gua seperti pinus,campur,rumput laut,ijuk DLL silahkan hubungi no 085233333979 dan 081913444443 dan profil saya di http://pengusaha-sarang.blogspot.com/

  23. saya pengusaha dalam bidang sarang burung walet gua/moyen dan jg seriti gua dalam partai besar maupun kecil dan apabila anda mempunyai sarang burung walet gua dan seriti gua seperti pinus,campur,rumput laut,ijuk DLL silahkan hubungi no 085233333979 dan 081913444443

  24. saya pengusaha dalam bidang sarang burung walet gua/moyen dan jg seriti gua dalam partai besar maupun kecil dan apabila anda mempunyai sarang burung walet gua dan seriti gua seperti pinus,campur,rumput laut,ijuk DLL silahkan hubungi no 085233333979 dan 081913444443 bisa lit profil saya di http://pengusaha-sarang.blogspot.com/

  25. Saefudin says:

    Ada ada sarang seriti 7 goa siap panen. Siapa berminat hub.085227006007

  26. Saefudin says:

    Sya ada sarang seriti 7 goa siap panen. Siapa berminat hub.085227006007

  27. Amy says:

    stock sedia ada 200gram sarang burung walit Gred A untuk dijual. Berminat? hubungi saya di talian 019 283 0421 (amy)

  28. zana/ atau syahril says:

    Saya ingin menjual Sarang burung layang2 & Walit..
    Sila hubungi saya di talian: 012-2882243

  29. zana/ atau syahril says:

    Saya ingin menjual Sarang burung layang2 & Walit..
    Sila hubungi saya di talian: 012-2882243
    Lokasi: Kuala Lumpur…

  30. ari says:

    saya boleh membersihkan bulu sarang burung walet… sila hubungi saya ari 0169622247, lokasi kuantan

  31. Mano says:

    Saya ingin menjual sarang burung walit dalam lingkungan kurang 3 kilo. Sila e-mail saya maravanz@gmail.com atau sms saya 014-633-6010 untuk melihat gambar.

    Mano

  32. yaacoob says:

    siapa yg minat nk beli srag brung wlit masih ada 30 kg sila hubungi (0195517951)

  33. yunus says:

    rumah burung walet 3 tingat + keluasan tanah 25ekar full planted sawit,…jika anda berminat hubungi saya ….. lokasi sabah ..Rm1.5j

  34. yunus says:

    hubungi saya di talian ini 014-5508291

  35. jster says:

    salam sejahtera
    saya ada bekalan sarang seriti lumut (gua)
    sesiapa yang berminat, boleh email kat saya
    jhoster@rocketmail.com

  36. nuriselambaKhaulid says:

    Saya hendak membeli sarang burung walet. Kepada sesiapa yang hendak menjual hubungi saya di talian 0198352196

  37. syaiful arief says:

    yaa ampun gan sarang walet ane di tawar 3jt/kg. sebenarnya ada apa gan harga kok rendah amat ??? ini msh tk simpan kalo ada yg beli silahkan hub.08819161449.

  38. denny says:

    papa saya berlokasi di kalimantan tengah kota sampit “menerima pemborong sarang walet”..
    apabila berniat silah kan hubungi saya di no 085230187588..

  39. royston says:

    sesiapa yang berminat membeli sarang burung dari gua niah,yg sudah diproses…sila call sy 0194844899 dan email borneompire@yahoo.com.my

  40. izham says:

    Saya ingin menjual sarang burung dari gua gred AA1…(belum diproses)
    jikalau tuan/puan ingin maklumat lebih lanjut,,,
    sila hubungi saya di no 0122842664 (izham)…

  41. saif says:

    saya punyai 5 lot kedai rumah walet 1 tingkat yang sudah 4tahun operasi/purata bulanan 2kg hasilnya super aa.
    mau dijual kesemuanya hanya rm300k. ukuran 20×70′ lokasi kota bharu

    detail saif 0139889009

  42. zul says:

    saya ada membekalkan sarang burung walid rumah dan gua yg belum diproses.seberapa yg anda mau.. insyaallah saya dapat sediakan.. jika berminat membeli walaupun dlm kuantiti yg byk.tinggalkan no phone,email, lokasi anda, atau terus ke email kelah_walid2012@yahoo.com

  43. QBK says:

    berminat membeli sarang burung walid rumah atau gua? dari indonesia.penghantaran ke malaysia.urusan dgn pembekal sendiri tiada org ketiga. ikan kelah juga ada.berminat. hubungi saya di email zulfairul81_aurora@yahoo.com. gambar dan sampel ada jika berminat.

  44. zul says:

    info
    2011/06/28 akta baru utk haiwan lindungan walid dimansuhkan
    2011/07/19 pasaran tempatan +mentah rm4.5k – rm5.5k sekilo +proses rm6k – rm8k
    pasaran antarabangsa +mentah rm8k – rm12k +proses rm12k – rm24k
    2012/03/02 berita harian online agrobank harga semasa AS$2000 (rm6.6k) – AS$3000 (rm9.9k) sekilo

    • hamba Allah says:

      masalahnya di sabah nak cari pembeli susah..banyak y alibaba simpan harga rendah RM1500/kilo..

    • kendy says:

      Zul saya punya proses sendiri dan menjual Apa ada pembeli Klw ada minat berbagi rejeki
      boleh beri number saya call zul. no hp saya +6282161522222 Kendy Indonesia Saya siap antar kemalaysia

  45. ABD RAHMAN BAIDULLAH says:

    saya pembekal sarang burung yang belum diproses lagi dari gua madai di sabah dengan harga rm3000-rm3500 sekilo masih boleh runding siapa yang berminat untuk membeli sila hubungi saya. 019 8147117

    • arie says:

      saya bisa carikan anda sarang yang banyak, di tempat saya, sarang walet gua, hasil nya sangat memuaskan, bila berminat.
      hub:+6287895654273.tq
      hub: 0878 9565 4273.tq

  46. aremiens says:

    SARANG WALIT BERSIH GRED A RM5,500.00 SEKILO.
    STOK SEDIA ADA.

    BERMINAT SILA SMS: 017-5429896

  47. arie says:

    saya mencari pembeli sarang walet gua/goa..
    siapa yang berminat berbisnis dengan saya, saya bisa carikan anda sarang ratusan/100’kg.
    hub:087895654273.tq
    (untuk yang serius saja)

  48. arie says:

    SAYA BISA MENCARIKAN ANDA SARANG BURUNG WALET HITAM/PUTIH SEBANYAK MUNGKIN …
    MINAT,, SILA ANDA HUBUNGI SAYA DI’INDONESIA
    +6287895654273.TQ

    ARIE.

  49. Dede Sutarmin says:

    agan-agan yang sy hormati,
    saya berniat mau bangun rumah walet, tapi masih tebentur dengan dana, lokasi sudah dekat goa dan pegunungan yg sering di lalui walet, kepada agan-agan yg berniat berinfestasi/kerjasama silahkan hub saya di: anak.garut@yahoo.com atau di 085317255051,

  50. nur hulwani binti ibrahim says:

    saya ingin membeli sarang burung walit daripada filipina dan thailand….klu ad blh telefon saya..0139691571 atau emel saya nurhulwaniibrahim@yahoo.com

  51. hamba Allah says:

    saya dari sabah..area kk..ada sesiapa y berminat beli sarang walit putih belum proses..sila email pada saya harga y ditawarkan untuk 1 kg..
    waniswiftlet@hotmail.com

  52. wan says:

    saya dari sabah..area kk..ada sesiapa y berminat beli sarang walit putih belum proses..sila email pada saya harga y ditawarkan untuk 1 kg..
    waniswiftlet@hotmail.com

  53. fid says:

    salam pengusaha2 burung walit,sy ada sahabat ingin menjual ladang/rumah serta gedung burung walit di cirebon jawa barat indonesia.sesiapa yang berminat boleh terus menghubungi tuan haji saiful +6282154863748.harga boleh dirunding dgn tuan haji.harga yg di tawarkan memuaskan pembeli.

  54. Zam says:

    Saya Ada menjual sarang burung walet GUA!hubungi saya zam 0173092133
    Shah alam

  55. azril says:

    Saya mau tanya,adakah pemborong sarang burung mau permit,manakala klu saya beli dari sabah hendak bawa ke kuala lumpur apa yg perlu saya sediakan????

  56. husaini says:

    Sekiranya anda ingin mendapatkan dan membeli sarang burung walet gred b dan c yang belum diproses, boleh hubungi saya di talian 0135917017 atau email kepada sein_cumey@yahoo.com . Harga boleh dirunding dan pastinya terbaik.

  57. zahlia says:

    saya mencari pembeli sarang burung walid gua disarawak…hubungi saya 0128924514 a

  58. Mred Line says:

    Tujuan saya menyertai ruangan ini kerana ingin `mencari pembeli sarang burung hitam Gua` saya mempunyai stock yang mencukupi bagi menampung permintaan semasa kerana saya mempunyai share di Gua madai sabah. mengikut warisan turun-temurun,kualiti sarang adalah terjamin. Sesiapa yang berminat ingin berurusan boleh hubungi saya di no ini +60145668838 or +60107965732(Alung)

  59. Joe says:

    saya menjual sarang walit gua joe 0196411670

    • yusof says:

      dapatkan saya detail harga yang ditawarkan untuk urusan seterusnya. Terimakasih.yusof999@yahoo.com

      • musfitri says:

        asalamualaikum wtb,saya puan fitri dari tawau sabah,pak cik saya mempunyai sarang burung walit putih untuk di jual,1 kilo berharga rm4500,dan pak cik saya mempunyai sarang burung sebanyak 1 tan 200 kilo.tapi pak cik saya mempunyai masalah untuk mencari pembeli.bolehkah encik yusof tolong carikan pembelinya terima kasih,jika ada apa maklumat boleh hubungi saya di no:01125279302,- 0128203501.

  60. Muhammad says:

    …saya membekal terus sarang burung walet..berminat sila hubungi saya…0129798804..Muhammad

  61. syafiq says:

    syafiq_syafuan92@yahoo.com….email sya jika ada pbeli dri sbh ingin mmbeli srang brung walit rumah & gua

  62. Muhd Raid Razman says:

    saya ingin mencari pembeli sarang walet , boleh supply 20 ke 30 kilo sebulan, sendiri punya .
    sila emailkan pada saya harga yg ditawarkan untuk 1 kg dan emailkan kepada raid.razman@gmail.com,
    Terima kasih.

  63. datu abu bakar says:

    SALAM 1 MALAYSIA.SESIAPA YANG .BERMINAT MOYEN BIRD NEST ATAU WHITE BIRD NEST,SILA HUBUGI DI TALIAN 01112325779

  64. Desy Triani says:

    saya menjual sarang walet kwalitas super dan kwalitas 1 harga mulai 10 jt hingga 15 juta saja.yang berminat bisa langsung email ke desy.triani@yahoo.co.id.

  65. kendy says:

    Saya menjual sarang walet sudah bersih tinggal/makan minat hub +6282161522222 Saya boleh antar kemalaysia

  66. marko says:

    sya ingin mjual sarang burung walet rumah… yang belum diproses lagi….
    sila hubungi saya di
    email: markochoiw@yahoo.com

  67. M.Hisyam says:

    Saya ada menjual sarang burung walet dah siap proses untuk digunakan atau eksport. Sila hubungi saya.TQ.

  68. Muhammad says:

    Saya punya stock sarang burung walet rumahan dari Kalimantan Timur, peminat serius silahkan hubungi saya untuk nego.
    email : mu_badar@yahoo.com
    Telp : 0811530303

  69. Htono says:

    Saya ingin menjual Rumah Walet 3 1/2 Lt. Sert Hak Milik, lengkap sound+tweeter, air, dll lokasi Sumatera Utara-Perdagangan.. Info Hub : 0812.6077.0912

  70. Htono says:

    Saya ingin menjual Rumah Walet 3 1/2 Lt. Sert Hak Milik, lengkap sound+tweeter, air, dll lokasi Sumatera Utara-Perdagangan.Harga Rp. 250 Jt. Info Hub : 0812.6077.0912

  71. This specific blog post, “Pemborong Sarang Burung Walit 2011 | Pembeli Sarang Burung Wallit/Walet, Import dan Eksport Hubungi kami segera!
    !” was in fact perfect. I am impressing out a copy to demonstrate to my personal buddies.
    Thanks,Lanora

  72. azean says:

    saya ingin mengetahuiharga pasaran sarang burung walit di kuala lumpur….dan saya ingin mencari pembeli sarang burung walit di kuala lumpur..

  73. maniz says:

    saya ada jual sarang burung walit rumahan dr kalimantan,,
    berminat sila hubungi saya,,,0137808860

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s